Vetoa kauppiaaseen

pese_pois_vetoa2015

 

Mistä löydät kauppiaasi yhteystiedot?

Oman K-kauppiaasi löydät täältä: www.k-market.fi/kayttaja/omat-kaupat/. Syötä kenttään postinumero, kunta tai kaupunginosa, ja pääset lähimmän kauppiaasi internetsivulle.

Omaan S-ryhmän kauppaasi voit ottaa yhteyttä täältä: www.s-kanava.fi/web/s/palaute. Valitse palautteen aiheeksi ”Liikeketju tai aihealue, jota yhteydenottoni koskee”, niin voit valita sopivan liikkeen pudotuslaatikosta. Seuraavaksi voit valita esimerkiksi S-Markettien tai Prismojen joukosta haluamasi kaupan.

Kauppiaan sähköpostiosoitteen saa myös usein tiedustelemalla neuvonnasta.

Lisäksi lähes kaikissa kaupoissa on fyysinen postilaatikko palautteen keräämiseen.

Lataa ja tulosta vetoomus tästä.

Eläinkokeettomien kodinpuhdistusaineiden lista täältä.

 Vetoomusmalli kauppiaalle

Hyvä kauppias

Eettinen kuluttaminen kiinnostaa yhä useampia. Esimerkiksi kansainvälisen kyselytutkimuksen mukaan 80 prosenttia naisista haluaa käyttää eläinkokeettomia kosmetiikkatuotteita.

Asia on minullekin tärkeä ja myymälänne asiakkaana toivoisin, että eläinkokeettomia tuotteita olisi paremmin tarjolla liikkeessänne. Osoitteeseen www.animalia.fi/kosmetiikkalista on koottu kosmetiikka- ja hygieniatuotteita sekä kodinpuhdistusaineita, jotka ovat maailmanlaajuisesti ja valvotusti eläinkokeettomia.

EU:n kosmetiikkadirektiivi kielsi kosmetiikan eläinkokeet, mutta kielto ei vielä ole aukoton. Kiellolle ei ensinnäkään ole vielä toimivaa valvontaa, minkä lisäksi kielto ei koske kolmansien osapuolten tekemiä eläinkokeita. Kolmansia osapuolia voivat olla esimerkiksi Kiinan valtio, joka testaa kaikki markkinoilleen siirtyvät kosmetiikkatuotteet eläimillä sekä kosmetiikkayhtiöiden sisaryhtiöt, jotka valmistavat lääkeaineita tai kemikaaleja ja jakavat eläintestattuja raaka-aineita kosmetiikkateollisuudelle.

Tästä syystä Animalia yhä ylläpitää Hyppäävä pupu -logosta tunnettua eläinkokeettomuuden Humane Cosmetics -standardia Suomessa. Minä kuten tuhannet muutkin suomalaiset luotan tähän logoon ja siksi suosin aina kyseisiä tuotteita. Uskon myös, että eläineettisten tuotteiden lisääminen valikoimaan nähtäisiin positiivisena ja kannatettavana asiana yleisemminkin.

Parhain terveisin,

_______________________________

Toimi!

Kielsimme kosmetiikan eläinkokeet, nyt on kodinpuhdistusaineiden vuoro. Allekirjoita vetoomus!

Lue lisää