Kouluille

Eläinkokeet koskettavat jokaista lasta tai nuorta jollakin tavalla. Tapa voi olla suuri ahdistus ja huoli eläinten satuttamisesta, eettinen pohdinta oikeasta ja väärästä, kun ihmisen ja eläimen hyvinvointi asetetaan vastakkain, maininta yläkoulun uskonnon tai elämänkatsomustiedon oppikirjoissa tai itse suoritettu eläinkoe, esimerkiksi kalan leikkely biologian tunnilla.

Eläinsuojeluliitto Animalian koe-eläinaiheinen oppimateriaali on laadittu helpottamaan tämän haastavan ja tunteita herättävän aiheen käsittelyä. Koulumateriaali on jaettu kolmeen ikäryhmään: alakouluun, yläkouluun ja toisen asteen oppilaitoksiin. Harjoituksia voi soveltaa useiden eri oppiaineiden tunneilla tai teemapäivinä, esimerkiksi Maailman eläinten päivänä 4.10. tai Maailman koe-eläinten päivänä 24.4. Kouluissa voidaan opettajan harkinnan mukaan suorittaa yksittäisiä harjoituksia tai 2-3 oppitunnin mittainen harjoituskokonaisuus.

Oppimateriaalia tukee Animalian suomeksi toteuttama animaatiovideo Eläinkokeiden järjettömyys. Se soveltuu yli 11-vuotiaille. Katso video täältä!

Opettajien ja oppilaiden palaute sekä kuvat harjoitusten toteuttamisesta ovat erittäin tervetulleita!

Lataa tästä:
Eläinkoeoppimateriaali alakouluille (PDF).
Eläinkoeoppimateriaali yläkouluille (PDF).
Eläinkoeoppimateriaali lukioihin (PDF).

Harri Hiiri -juliste luokan seinälle:
Harri Hiiri -juliste (PDF)

HarriHiiri_mallikuva_pieni